TÁJÉKOZTATÓ A PROJEKTRŐL

Támogatott: Fűzvölgy Község Önkormányzata
Cím: 8777 Fűzvölgy, Kossuth utca 52.
Adószám: 15432151-1-20
MFP azonosító: 1003170977
Projekt azonosítója: 3271253519

Önkormányzatunk a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése – 2021 című, MFP-OJKJF/2021 kódszámú pályázati kiírásra támogatási kérelmet nyújtott be.
A pályázatunk nyert.

A projekt címe: Játszótér korszerűsítése Fűzvölgyön

A vissza nem térítendő támogatás összege 2 635 250 Ft, amely fedezte a játszótér kialakítását és az ezzel kapcsolatos egyéb járulékos költségeket is, mint a műszaki ellenőr és projektmenedzsment költsége.

Köszönjük a Magyar Államnak a támogatást!

Fűzvölgyön, a Faluház kertjében meglévő játszótéri elemek mellé egy új játékelem készült, illetve a használatához egyéb kiegészítő elemek elhelyezése történt. A korszerűsített játszótéren biztosítva lesz a gyermekek testi-lelki fejlődése, illetve a szelektív hulladékgyűjtő kihelyezése a környezetünk védelmére is tanítja őket.

A játszótér korszerűsítése már régóta szerepelt az önkormányzat terveiben, mert a helyi lakosság, és a településre látogatók részéről is igény mutatkozott egy olyan helyre, ahol biztonságos keretek között, önfeledten tölthetik el idejüket. A megvalósult fejlesztés komplex és tartós megoldást jelenthet a régóta húzódó helyi problémára.

A játszótérre telepített eszközök:

  • Komplett streetball állvány
  • SIE dupla pad
  • 4 állásos kerékpártároló beton alapra rögzítve
  • Szelektív hulladék tároló 3-as beton alapra

Az eszközöket a helyi lakosokon kívül az falunkon áthaladó gyalogos, kerékpáros turisták is használhatják. Mindezt figyelembe véve elmondhatjuk, hogy valóban ez a falu központi része, amely szabadidős tevékenységek és találkozások helyszíneként is szolgál a lakosság és a turisták számára. A fejlesztéssel a település megtartó erejének a növeléséhez hozzá tudtunk járulni. A fejlesztés eredményeként a szolgáltatáshoz való hozzáférés minőségében fog változni, mindenki számára elérhető módon.

Szabó István
polgármester